Soğuk algınlığı ve gribe yakalanırsanız yapılmasını önerdiğimiz tavsiyeler

Bahar ve sonbahar aylarında genellikle burun akıntısı, baş ağrısı ve halsizlikle başlayan soğuk algınlığına ya da gribe yakalanırız. Bu durumu vücudumuzun savunma mekanizmasının işe el koyması olarak da düşünmek mümkündür. Aşı et, yağ, tatlı ve diğer sağlıksız gıdaları tüketerek üremelerine imkân verdiğimiz hastalık yapıcı bakteriler, sümüksü maddeler ile birlikte içimizden atılmaktadır. Vücudumuz böylece kendini temizlemeye çalışır. Bu savunmacı tepkiye bazen yüksek ateş eşlik eder. Çok fazla yükselmediği sürece ateş düşürücü ilaçlar almakta acele etmemek gerekir. En doğrusu dört ile yedi günü bekleyip süreci kendi akışına bırakmaktır. Aşağıdaki öneriler ile bu süreci daha rahat geçirebilirsiniz.

  • İlk iki gün sadece sebze meyve yiyiniz. Taze sıkılmış sebze meyve suyu için. Ya da vücudu arındırma yaparak detoks işlemi yapınız.
  • Gün boyu 1-3 lt arasında kuşüzümü, ahududu veya yaban mersini çayı içiniz. Çayınıza bal ilave edin sümüksü maddelerin vücudumuzdan toksinler ile atılmasını sağlamış olursunuz.
  • Evinizi düzenli olarak havalandırınız. Yüksek oksijen vücudun temizlenme işlemini hızlandırır.
  • Günde dört kere ardışık kısa süreli sıcak soğuk duşlar alınız.
  • Dört yemek kaşığı kaya tuzunu bir lt. Suda eritin içinde ıslatacağınız bir havlu ile su masajından sonra bütün vücudunuzu ovunuz.
  • Sarımsak lavmanı her türlü enfeksiyonun önüne geçmek için çok faydalıdır. Yarım diş sarımsağın suyunu kaynatıp ılıtılmış 200 ml suya ekleyin. Lavman torbasının ucuna ve anüsünüze biraz zeytinyağı sürüp lavman yapınız. Bu işlem cildinizi güzelleştirir.
  • Gün içerisinde elma sirkesi ile vücudunuza sürekli masaj yapın ateşiniz düşecektir.

Sabri Kaya

30.10.2019