Kalp ve Damar Hastalıkları
Kalp ve damar hastalıklarında doğru beslenme ve doğru yaşam tarzı önemli bir yere sahiptir. Özelikle son yıllarda Yapay ve sentetik Gıdalar,gazlı içecekler, bisküvi ve çikolata ürünleri,süt ürünleri vs. ne katılan gıda katkıları sağlığı ciddi boyutlarda tehdit etmektedir. özellikle gazlı içecekler tüketen çocuklarda yapılan klinik araştırmalarda” Journal of Pediatrics” dergisinde yayımlanan araştırma, günlük olarak gazlı içecek tüketen çocuklarda saldırganlık, içine kapanıklık ve dikkat eksikliği gibi sorunlara daha sık rastlandığını ortaya çıkardı.
Araştırmayı yöneten Columbia Üniversitesi Mailman Halk Sağlığı Akademisi’nden Shakira Suglia, ABD’de 20 büyük kentte 3 binden fazla 5 yaşındaki çocuk ve ailelerinin katılımıyla yapılan çalışmada çocukların gazlı içecek tüketimi ile davranış bozuklukları arasındaki ilişkiyi incelediklerini söyledi.
Araştırmacılar, annelerden çocuklarının günde ne kadar gazlı içecek tükettiğini yazmalarını ve çalışmanın devam ettiği 2 aylık süre içinde çocuklarında gözlemledikleri saldırganlık, içe dönüklük ve dikkat sorunlarıyla ilgili belirtileri not almalarını istedi.
Çalışmanın sonunda yapılan analizler, çocukların yüzde 43′ünün günde en az bir kutu, yüzde 4′ünün ise günde 4 kutu ya da daha fazla gazlı içecek tükettiğini gösterdi. Analizler, gazlı içecek tüketimi arttıkça saldırgan davranışların da daha sık görüldüğünü ortaya çıkarttı.
Araştırma, günde 4 kutu ya da daha fazla gazlı içecek tüketen çocuklar arasında içe dönüklük ve dikkat eksikliği sorunlarına da daha fazla rastlandığını gösterdi.
Suglia, gazlı içeceklerin yapımında kullanılan kafein ve şeker gibi maddelerin küçük çocuklarda obezite gibi sağlık sorunlarına ek olarak davranış bozukluklarına da neden olduğu uyarısında bulundu.
Daha önce yapılan araştırmalarda gazlı içecek tüketiminin, 13-19 yaşları arasındaki gençlerde de benzeri sorunlara yol açtığı bulunmuştu.
Gıda sektörü acımasızca ihtirasları uğruna tüm insanları birer meta ve para kazanma aracı olarak görmekte insan odaklı bir ürün üretme yerine para kazanma merkezli ürünler pıyasaya sürerek insan sağlığını tehdit etmektedir.
Gıda sektörü ile ilaç sektörü sürekli bir işbirliği içerisinde çalışarak iki cepheden insan sağlığına sürekli saldırmaktadırlar.
Özellikle sağlıksız gıda ve ilaç tüketimi ilk olarak böbrek ve karaciğer üzerinde tahribat yapmaktadır.Böbrekler görevlerini yapamayınca damarlarda biriken atıklar kan dolaşımını bozmakta ve ileri yaşlarda yüksek tansiyon ve damar tıkanıklıklarına sebebiyet vermektedir.
Kan dolaşımı bozulunca kalbin damarlara kan pompalamak için uyguladığı basınç artmakta buda hastaya yüksek tansiyon olarak yansımaktadır.
Maalesef modern tıp sadece yüksek tansiyonu düşürmeye çalışmakta sebeleri ve nasıl tedavi edileceği hakkında hiç bir öneri sunmamaktadır. sadece tansiyon düşürücü ilaçlar önererek ömür boyu hastaları ilaç firmalarının birer abonesi yaparak ilaç firmalarına para kazandırmaktadırlar.
Önemli olan sorunların sebeblerini ortaya çıkararak kalıcı tedbirler almak ve hastayı tedavi etmektir.
Bizim önerimiz önce geleneksel ve doğal gıdalar ile beslenme, doğru sıralam ile beslenme, acıkmadan sofraya oturmama, doymadan kalkma,günde sadece iki öğün ile yetinme, sık sık atıştırma yapmama, ara öğünlerde düzenli olarak mevsim meyvelerini tüketme( yemeklerden sonra asla meyve önermiyorum) ,akşam en geç saat 8-9 dan sonra asla yemek yememeği öneriyorum.
Düzenli olarak yılda en az iki kez Hacamat taraması yaptırmaları oldukça önemli ve koruyucu sağlık açısından yarar sağlar.Zira hacamat ile kılcal damarlarda biriken atıklar ve toksinler temizlenerek kan dolaşımının düzene girmesine yardımcı olur.